Energie uit water

Al enige tijd houdt HC Waterbeheersing zich bezig met energie uit water. Dit doen wij in combinatie met EQA-projects. Het eeuwenoude waterrad vormt hierin de basis, echter door innovatieve ontwikkelingen zijn wij in staat aanzienlijk meer energie te halen uit een kleiner rad.

Door slimme technieken is een rad ontwikkeld welke met 20 cm verval meer dan voldoende energie opwekt om bijvoorbeeld een stuw zelfvoorzienend te maken. Tevens is het mogelijk deze energie op te slaan of terug te leveren aan het energienet. Sinds kort wordt zelfs energie vanuit het rad aan laadpalen voor elektrische fietsen en lantaarnpalen geleverd!

Afhankelijk van het verval en de breedte van uw stuw heeft het rad een bepaalde diameter, waardoor we niet de volledige overstortende straal hoeven te gebruiken. Dit zorgt voor een vrije overstort welke vervuiling uit de weg gaat en 100% visvriendelijk is bevonden. 

Sterker nog, deze oplossing is momenteel het uitgangspunt voor de NEN norm 8775 omtrent visvriendelijke energiepassages.

Stel u eens voor, een locatie zonder stroomvoorziening waar u nu een geautomatiseerde, zelfvoorzienende stuw kunt plaatsen welke duurzaam, betrouwbaar en visvriendelijk is.

Is uw interesse gewekt? Voor meer informatie kunt u contact opnemen

Zie hier een voorbeeld.

Zie hier een voorbeeld.

Deze website is gehost en gemaakt door Webplace4u uit Renkum

Copyright © 2014. All Rights Reserved.